Argenta

Argenta Ceramica postepeno razvija sopstveni identitet, pozicionirajući se širom sveta na polju keramike. Sve je počelo 1999. godine kao mlada, dinamična poslovna avantura sa snom o razvoju drugačijeg koncepta keramike u odnosu na tadašnji i prijateljski raspoložen prema ljudima. Argenta Ceramica sada je lider u španskoj industriji keramike i godišnje proizvede 30 miliona kvadratnih metara plocica.

Argenta Ceramica je jedan od najpoznatijih španskih ali i svetskih proizvođača keramike.
Svoj poslovni razvoj započela je 1999. godine. Danas svojim fabrikama u gradovima Vall D’Alba, Onda i Villafamés na zapadu Španije, proizvodi i plasira na tržište sve vrste keramičkih rešenja za zidove i podove u širokom spektru završne obrade, dizajna i formata.
Kompanija je okrenuta inovacijama, implementaciji najnaprednijih tehnologija i istraživanjima, koje sprovodi visokokvalifikovani tehnički tim, a sa ciljem povećanja kapaciteta svojih proizvodnih pogona, sprovođenja međunarodnog plana proširenja,
povećanja udela na inostranim tržištima i učvršćivanja liderstva u industriji. Uspostavila je i održava bliske veze sa dobavljačima i kupcima, kreirajući poslovni model zasnovan na poverenju, timskom radu i obostranoj koristi.
Takođe, Argenta je posvećena zaštiti životne sredine i uz pomoć kontinuirane analize proizvodnih procesa nastoji da ostvari ekološka poboljšanja.
Najbolji primer njene angažovanosti je proizvodnja veoma tankih pločica, čime je održavajući njihove tehničke karakteristike netaknutim, uspešno smanjila zagađivače kao što su sumpor i isparljiva organska jedinjenja do 50%, uštedela na pakovanju do 40% i redukovala transport.